Att skaffa akvarium

Akvarium och akvariefiskar är en rolig hobby. Akvariefiskar är de husdjur som kräver minst skötsel men de är ändå något av ett sällskap. Ett välplanerat och välskött akvarium är också ett dekorativt inslag i din bostad.

Börja smått

Steg ett när du funderar på att skaffa akvarium är att läsa på. Det finns mycket information på nätet. Har du gjort din research och vet vilka fiskar du vill ha bör du börja i liten skala. Köp ett litet akvarium och ganska få fiskar. Ditt första akvarium är för att du skall lära dig hur det fungerar.

Börja med enkla fiskar

Gör det lätt för dig när du skaffar ditt första akvarium. Köp lättskötta fiskar. Det finns hundratals arter av akvariefisk. Vissa av dessa fiskar kräver mycket speciella förhållanden för att trivas. Skaffar du lättskötta fiskar är allt de behöver ljus, värme, syre och mat, läs mer här.

Skaffa rätt utrustning

För att fiskarna skall trivas i ditt akvarium krävs det att du bygger upp en hemtrevlig miljö för dem. Detta gör du med grus, stenar och växter. En belysning med timer ser till att fiskarna får rätt ljus, ett filter håller vattnet rent och en syrepump ger fiskarna livsviktigt syre. En doppvärmare ser till att vattnet håller rätt temperatur.